Barszcz wege - 1l, 28,00 zł
Bulion grzybowy z suszonymi grzybami - 1l, 36,00 zł
Dodatki do zup
Paszteciki grzybowe na maślanym cieście -1kg, 64,00 zł
Uszka z grzybami - 500g, 34,00 zł
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami - 500g, 30,00 zł
Porcja ryby - karp (wyporcjowany, gotowy do usmażenia) - 150g, 9,00 zł
Porcja ryby - sandacz (wyfiletowany, gotowy do usmażenia) - 150g, 15,00 zł
Porcja ryby – polędwica z dorsza (wyfiletowana, gotowa do usmażenia) - 150g, 15,00 zł
Konfitowana noga z kaczki - 1szt/ 250g,18,00 zł
Wolno gotowany schab wieprzowy -1kg, 60,00 zł
Konfitowana karkówka wieprzowa - 1kg, 65,00 zł
Dodatki
Duszona domowa kapusta kiszona z grzybami - 1kg, 38,00 zł
Sos do „Ryby po żydowsku” - 200g, 18,00 zł
Ciemny sos do mięs „demi glace” - 200g, 25,00 zł
Zimne przekąski
Sandacz w galarecie - 0,5kg, 47,00 zł
Pasztet cielęcy - 500g, 36,00 zł
Rilletes z gęsi - 300g, 25,00 zł
Sałatka jarzynowa - 500g, 28,00 zł
Sos tatarski - 200g, 18,00 zł
Ciasta
Strucel makowy na cieście francuskim - 1kg, 95,00 zł
Strucel marcepanowy na cieście francuskim- 1kg, 105,00 zł
Piernik z powidłami śliwkowymi i kremem czekoladowym, średnica 26 cm- 1,2kg, 80,00 zł
Sernik tradycyjny, średnica 26cm - 2kg, 95,00 zł
Na zamówienia czekamy do niedzieli 20 grudnia (do godz. 17.00) pod numerem telefonu 61 10 10 417 lub e-mail sezony@sezony.pl . Odbiór potraw w środę 23 grudnia od godziny 16.00 oraz w czwartek 24 grudnia do godz. 12.00.
Zapraszamy!